dimecres, 11 de febrer del 2015

Intervenció de Margi Gual, com a candidata (3)




En la darrera part de la seva intervenció ja va perfilar alguns dels trets que tindrà el programa de la coalició per a les properes eleccions municipals.


“Qui creu crea, qui crea fa, qui fa transforma. A si mateix i a la societat.
(Proverbi Maia)
La nostra societat necessita regeneració democràtica i Sant Joan Despí també. Portem massa anys amb un grup a l’ajuntament amb majoria absoluta, i això que no és dolent en si mateix, aquí ho és, perquè el meu poble és de tothom i no sols d’un grup polític.
Cal assegurar un govern amb un alt nivell de qualitat democràtica, on l’agenda política ve marcada per l’activisme de la ciutadania, on el teixit social intervé activament en la definició del projecte de ciutat i en el seu desenvolupament. On els despatxos son fets amb parets de vidre, i la llibertat d’expressió no té conseqüències, i on els més crítics, també surten a la foto.

Cal assegurar que totes les persones tenen un lloc en aquesta ciutat per dir la seva, i que tothom sigui ciutadà-na de primera, que la convivència i la inclusió de tothom sigui una realitat. O avancem plegats o no avancem.
  
El patiment de les persones, tot i que provocat per polítiques globals tenen expressions en la vida quotidiana. Jo vull de Sant Joan Despí, una ciutat acollidora, que acompanya, empodera, dona suport i es solidaritza.
Fent barri és fa ciutat. Volem els barris com espais de trobada, on compartir i fer del bé comú un valor col·lectiu. Uns equipaments on crear veritables xarxes d’intercanvi i de construcció compartida entre totes les persones, enriquint-nos de la diversitat que tenim.

Els espais parlen, i determinen el que s’hi fa i les nostres accions, una manera de relacionar-nos i en conseqüència uns valors. Han de ser espais que promouen la mobilització de tots els col·lectius, la gent jove ( on estan en aquest municipi?), aturades, dones, persones amb diversitat funcional, infants, gent gran, comerciants, pagesia ... Les decisions s’han de compartir també amb els col·lectius els que  afecta directament.

Teniu i tenim moltes idees per Sant Joan, us posaré tres exemples concrets.

Un Consell Ciutadà amb veritable poder de decisió. Us explico una anècdota, fa un més vam tenir plenari d’entitats, més de 100 persones, 55 minuts de reunió van parlar dos persones: el regidor i la tècnica. Doncs no, aquest no és model.

També un Pla de mandat amb compromisos avaluables al final de la legislatura i fent rendició de comptes amb periodicitat.

El Pla de Rescat Social, que faci front a totes les cares de la pobresa, i amb el mínim vital garantit, que dona cobertura a les necessitats bàsiques de les persones”

En el darrer tram del discurs va fer una crida a la participació de tothom


Per a que aquestes propostes i altres siguin possible, hem de fer molta feina, molta gent i per això insisteixo és imprescindible que tothom ens movem. Que participeu en les reunions del programa, que sigueu candidats-des en la llista de la coalició, que ens doneu suport públicament, o qualsevol altre proposta o suggeriment que tingueu.
Teniu diverses maneres de contactar amb nosaltres, amb mi, per telèfon, per mail... També podeu trobar-me tots els dilluns a les 18.30 al local d'Iniciativa per poder parlar.
M’agradaria que tothom trobi la manera en la que es senti més còmode per participar”

A final, com no podia ser d’una altra manera, va plantejar el seu somni, que és el de totes les persones que l’acompanyàvem


“Per a que tot això sigui possible és imprescindible que es faci realitat el meu somni.
Tinc el mateix somni que la Maite expressava en el vídeo i us necessito a tots i totes per fer-lo realitat.
El meu somni és ser l’alcaldessa de Sant Joan Despí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada